Onze visie

Leren, wonen, leven
Contact

Het is lekker rustig op het platteland en altijd fijn contact met mens en dier. Kortom een fantastische plek

Jeroen

Leren, wonen, leven

op het Drentse platteland

Onze ervaring is dat werken op ons bedrijf en het wonen in een natuurrijke omgeving een positieve invloed heeft op sociaal, psychisch en lichamelijk welbevinden.

Uitgaand van de mogelijkheden en bewust van eigen beperkingen krijgen onze bewoners mogelijkheden tot deelname aan activiteiten op het gebied van wonen, werken, en vrijetijdsbesteding.

De deelnemer krijgt de ruimte om op de Hesselshoeve zijn eigen hobby’s te beoefenen en indien nodig een passende dagbesteding/hobby elders te hebben.

We zetten als gezin onze professie in. Zowel op gebied van zorg als agrarisch ondernemerschap. De combinatie van uniek landelijke locatie met luxe en comfort, maakt dat we met veel passie en plezier onze bewoners vaardigheden kunnen aanleren bij het wonen en leven op het Drentse platteland.

leren

Onze begeleiding is gericht op ontwikkeling van het individu. Denk aan zelfstandig keuzes maken, komen tot een werkritme,  eigen verantwoordelijkheid en sociale omgang. Waar mogelijk wordt er toe gewerkt naar een betaalde baan of gekeken naar een passende dagbesteding elders.

wonen

Het leren van vaardigheden m.b.t. zelfstandig wonen, eigen regie voeren in het wonen en helpen waar nodig met bijvoorbeeld administratie, persoonlijke verzorging, koken en corveetaken.

leven

De bewoner leert sociaal om te gaan met elkaar en derden, bezoekers die ook gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte. Daarnaast heeft elke bewoner een leef-slaapkamer om een basis aan privacy te ervaren.