Onze zorg

kleinschalig en beschermd
Contact

Er is vaak ruimte voor een gezellig praatje en als er iets is kan ik altijd wel bij iemand terecht.

Jeroen

Onze zorg

Wij bieden kleinschalig beschermd wonen aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking of psychische problematiek. De aangeboden dagelijkse activiteiten zijn als ondersteuning en passend voor diegene die:

  • Kleinschalig wil wonen in een beschermde omgeving
  • Mogelijkheid zoekt van wonen en werken op een plek
  • Affiniteit heeft met dieren en groen
  • Een prikkelarme omgeving prefereert
  • Zelfstandig wil leren wonen (kamertraining)

Uniek

Gelegen aan de rand van het Drents-Friese Wold, kunnen activiteiten ook in het prachtige bos plaatsvinden. Wat de Hesselshoeve uniek maakt, is dat wij als familie garant staan voor persoonlijke zorg. Dat maakt de locatie van de Hesselshoeve uniek.

We onderscheiden ons in de dagelijkse sociale groepsmomenten. Deze zijn een vast onderdeel wanneer je bij ons woont. Een zinvolle daginvulling vinden we essentieel. We bieden niet alleen dagbesteding op onze eigen locaties, ook is het mogelijk om elders dagbesteding te volgen.

Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten, waarbij we er samen op uit gaan. Uiteraard houden we rekening met de wensen en mogelijkheden van jou als bewoner. Traditiegetrouw organiseren we ook terugkerende activiteiten die we met zijn allen doen, zoals de jaarlijkse familiedag, een weekend weg en het kerstuitje.

Om bij ons te kunnen wonen of dagbesteding te doen is een geldige ZIN (WLZ of WMO) indicatie nodig.